سئو منفی چیست؟ ۷ راهکار مقابله با Negative SEO

سئو منفی چیست
زمان مطالعه: 7 دقیقه

همیشه بین رقبای مختلف، رقابت جوان مردانه و ناجوان مردانه وجود دارد. در بحث سئو و رقابت بر سر کسب رتبه‌های برتر گوگل نیز هر دو نوع رقابت وجود دارد. برای مثال در یک مسابقه فرمول یک راه اصلی موفقیت این است که شما رانندگی سریع‌تر و بهتری داشته باشید. اما برخی موفقیت خود را در این مسابقه در دستکاری ماشین رقیب و ایجاد حواشی برای رقبای خود می‌بینند. سئوی منفی نیز همانند رقابت ناجوان مردانه‌ای است که در مسابقه فرمول یک مثال زدیم.در این مقاله 8 تکنیک سئوی منفی و البته راه کارهای مقابله با آن را برای شما شرح خواهیم داد.

 

سئو منفی چیست و چه مفهومی دارد؟

اگر شما در زمینه برنامه‌نویسی و دنیای وب دستی بر آتش دارید، حتما اصطلاحی به نام سئو منفی یا Negative SEO به گوش شما رسیده است. شاید با مضمون آن تا حدی از نظر لغوی آشنا باشید اما در این مقاله کاملا آن را شرح می‌دهیم. به طور کلی، سئو منفی شامل یک سری تکنیک سئوی کلاه سیاه است که به نام رقبا صورت می‌گیرد. به زبانی ساده‌تر شما با سئوی منفی بجای آن که سایت خود را بالا ببرید، سایت رقبا را پایین می‌کشید.

برای مثال شما می‌توانید با بک لینک‌سازی در سایت‌های قوی و معتبر و با ارزش سایت خود را بالا بکشید. اما برخی دیگر از افراد بجای این کار، سعی در بک لینک سازی برای رقیب در سایت‌های ضعیف و بی ارزش دارند. آن‌ها به این ترتیب سایت رقبا را به عنوان یک سایت خطا کار به گوگل معرفی می‌کنند و گوگل رقبایشان را جریمه می‌کند.

 

حذف رقیب از نتایج با سئو منفی
حذف رقیب از نتایج با سئو منفی

چگونه رقیبم را از میدان به در کنم؟

بسیاری از افراد که وارد حوزه سئو می‌شوند، سعی می‌کنند به جای بهینه سازی سایت خود، سایت رقبا را پایین بکشند. جالب این جاست که آن‌ها بر این گمان هستند که این گونه کارها مثمر ثمر خواهد بود. طبیعتا نصیحت و توصیه‌های ما برای عدم استفاده از این روش نیز  آن چنان مورد استقبال این دست از افراد نیست؛ بنابراین فقط یک نکته را در مورد سئوی منفی به شما گوشزد می‌کنیم.

در این برهه از زمان، اکثر مدیران سایت‌ها، مدیران سئو و وبمستران تا حدی راهکارهای مقابله با سئوی منفی را از برند. این بدان معناست که اگر شما دست به سئو منفی برای رقابت ناسالم با رقیبان خود بزنید، رقبای شما هم مقابله به عکس خواهند نمود. در این حین تنها یک چیز به گوگل ثابت می‌شود و آن هم این است که سایت رقیب شما سایت معتبری است. دلیل این اعتبار هم این است که شما و رقبای آن قصد زمین زدنش را دارید.

ربات گوگل یا گوگل بات (Googlebot) چیست؟
مطالعه بیشتر

درست زمانی که شما در حال استفاده از سئو منفی برای زمین زدن رقیب خود هستید، اگر گوگل این چنین تصمیمی بگیرد، رسما شما قافیه را باخته‌اید؛ چرا که از آن پس گوگل هوای رقیب شما را بیشتر خواهد داشت و رقابت برای شما بسیار سخت‌تر خواهد شد. پس اگر این هدف را در نظر دارید که با سئو منفی رقبای خود را از میدان به در کنید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید.

 

تکنیک‌های سئو منفی و  راهکارهای مقابله با Negative Seo

توجه داشته باشید که قصد اصلی این مقاله آن است که به شما روش و راه کارهای مقابله و برخورد با سئو منفی یاد دهیم. این 8 تکنیک سئو منفی به ترتیب عبارتند از:

 

۱.هک کردن سایت

یکی از ناجوانمردانه‌ترین روش‌های سئو منفی استفاده از روش هک است. در این روش رقیب شما یا خود (اگر دانش کافی داشته باشد) یا توسط یک هکر سایت شما را هک و به اطلاعات سایت شما دسترسی پیدا خواهد کرد. بعد از این که سایت شما هک شود، می‌تواند بسیار مورد آسیب قرار بگیرد. روش‌هایی که هکر می‌تواند به بدترین شکل ممکن سایت شما را با مشکل مواجه کند را در زیر می‌بینید.

  • ساخت بک لینک از سایت شما
  • حذف محتوا های قبلی
  • ریدایرکت صفحات
  • نوایندکس صفحات اصلی سایت
  • ایجاد زامبی پیج‌ها

راه کار مقابله با هک شدن سایت

تا حدی می‌توان گفت کمتر سایتی در سراسر دنیا، از خطر هک شدن در امان است. اما اگر سایت شما وردپرسی است، با انجام کارهای زیر تا حد زیادی می‌توانید از هک شدن سایت خود جلوگیری کنید.

  • از افزونه‌های معتبر امنیتی استفاده کنید.
  • از شرکت‌های معتبر هاست و سرور تهیه کنید.
  • یوزرنیم و پسورد ورود به داشبورد را غیر قابل حدس و امن انتخاب کنید.
  • برای خرید افزونه و قالب حتما از مارکت‌های معتبر اقدام نمائید.

 

دزدیدن محتوا سایت
تولید محتوا کپی

۲.دزدی محتوا؛ اصلا کار خوبی نیست !

دومین تکنیک سئو منفی، دزدی محتواست. گاهی از اوقات شما یک محتوا را تولید می‌کنید. ایندکس شدن این محتوا در گوگل طول می‌کشد و یکی از رقبای شما محتوای شما در سایت خود منتشر می‌‌کند. اگر زمان ایندکس شدن محتوای منتشر شده در سایت رقیب‌تان نسبت به ایندکس شدن محتوای شما کمتر باشد مشکلاتی پیش خواهد آمد. در این صورت محتوای شما به نام رقیب شما ثبت خواهد شد و گوگل شما را به عنوان دزد محتوا می‌شناسد.

سئو سایت چیست؟ + نکات طلایی برای افزایش رتبه سئو
مطالعه بیشتر

 

راه کار مقابله با دزدی محتوا

راه کار اصلی مقابله با دزدی محتوا این است مطالب شما در کمترین زمان ممکن در گوگل ایندکس شود. برای این کار شما دو کار می‌توانید کنید. اولین کار افزایش سرعت ایندکس است و دومین کار این است که با کمک شبکه‌های اجتماعی، محتوای خود را ایندکس کنید.

در روش افزایش سرعت ایندکس، شما بایستی یک تقویم محتوایی دقیق داشته باشید و مطالب را در تایم مشخصی و با نظم خاصی منتشر کنید. بعد از مدتی شاهد این خواهید بود که گوگل سرعت و تعداد دفعاتی که به سایت شما سر می‌زند را افزایش خواهد داد. حتی می‌توانید شاهد این باشید که دقیقا درست زمانی که محتوا را منتشر می‌کنید محتوای شما در همان لحظه ایندکس شود.

 

۳.هات لینک (Hotlink)

روش بعدی سئو منفی، استفاده از تکنیک هات لینک است. هات لینکینگ به این معناست که سایت رقیب شما، عکس محتوای شما را در سایت خود منتشر می‌کند اما لینک عکس را از هاست شما می‌گیرد. اگر سایت رقیب شما برای مثال 2 هزار کاربر در ماه داشته باشد ، ماهانه 2 هزار کاربر هر بار عکس ها را از هاست شما دانلود می‌کنند. همین امر باعث افزایش فشار به هاست سایت شما خواهد شد و حتی ممکن است سایت شما را برای مدتی از دسترس خارج شود. البته این موضوع کاهش سرعت سایت را نیز در پی خواهد داشت که بسیار در سئو سایت شما می‌تواند اثر منفی داشته باشد.

راه کار مقابله با هات لینکینگ

  • مسدود کردن هات لینک از طریق افزونه های وردپرسی
  • مسدود کردن هات لینک از طریق هاست (هاست سی پنل)
  • مسدود کردن هات لینک از طریق فایل .htaccess
  • بستن کلیک راست صفحه
  • استفاده از CDN
  • انتخاب تصویر جایگزین در سایت
  • نام گذاری دوباره فایل ها

 

جلوگیری از حملات DDOS
جلوگیری از حملات DDOS

۴.حملات DDOS

برخی از رقیبان شما این توانایی را خواهند داشت که بتوانند با برخی روش‌ها و تکنیک‌های خاص مشکلاتی را ایجاد کنند. برخی از این مشکلات می‌توانند کاهش سرعت سایت یا حتی باز نشدن برخی از صفحات سایت شما باشد. برای مثال یکی از این تکنیک‌ها، حملات DDOS است که رقبای شما، تعداد بیشماری ربات را روانه سایت شما می‌کنند که باعث کاهش و افت شدید منابع هاست شما خواهد شد.

الگوریتم پیج رنک چیست؟
مطالعه بیشتر

در مراحل ابتدایی این حمله، سرعت سایت شما کاهش می‌یابد. در مراحل بعدی ممکن است به صورت کلی سایت شما اصطلاحا DOWN شود و تا مدتی در دسترس نباشد. در این صورت شاهد افزایش بانس ریت سایت و از دست رفتن رتبه‌های برتر سایت در گوگل خواهیم بود.

راه کار مقابله با حملات DDOS

شما با سه راه و روش می‌توانید، این حملات را دفع و از آن‌ها جلوگیری کنید.

  • استفاده از سرور اختصاصی بجای هاست اشتراکی
  • استفاده از CDN
  • خرید هاست از شرکت‌هایی که توانایی مقابله با حملات DDOS را دارند

 

۵.ثبت نظرات منفی در وب

برندینگ یکی از مبانی مهم در سئو می‌باشد. اگر افرادی در بستر وب برای شما نظر منفی ثبت کنند، می‌تواند روی نظر گوگل در مورد برند شما تاثیر منفی بگذارد. این نظرات می‌توانند در شبکه‌های اجتماعی از جمله توئیتر یا حتی در گوگل مپ کسب و کار شما باشند.

راه کار مقابله با نظرات منفی

به نظر ما هیچ راهکاری در این رابطه وجود ندارد.

 

اکانت فیک شبکه اجتماعی
اکانت فیک شبکه اجتماعی

 

۶.اکانت‌های فیک شبکه های اجتماعی

گاهی افرادی با اکانت‌های فیک در شبکه‌های اجتماعی به نام برند شما فعالیت‌های اسپمی مثل تبلیغات غیرعادی و انتشار محتوای نامناسب انجام می‌دهند. این نوع فعالیت‌ها باعث تاثیر منفی بر روند سئو سایت شما می‌شود. پس بهتر است که در شبکه‌های اجتماعی اکانت رسمی داشته باشید.

 

 

۷.بک لینک کلاه سیاه

همان قدر که بک لینک‌ها می‌توانند مفید باشند، در صورتی که از نوع کلاه سیاه باشند می‌توانند آسیب شدیدی به سایت وارد کنند. برخی از این نوع بک لینک‌ها در فهرست زیر قابل مشاهده هستند.

  • بک لینک با تعداد بالا
  • بک لینک با انکر تکست نامناسب
  • بک لینک اسپم

 

سخن پایانی

در این مقاله با مفهوم سئو منفی آشنا شدیم و دریافتیم که چقدر می‌تواند برای سایت‌ها خطرناک باشد. اما به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم که از این روش استفاده کنید. گوگل نیز با این نحوه سئو تا حد زیادی مشکل خواهد داشت و سئو منفی تا حد زیادی نتیجه عکس خواهد داشت. این نکته هم باید خاطر نشان کنیم که گوگل به مرور زمان باهوش تر میشود و آپدیت های متوالی می تواند سئو منفی را درک کند. ما در این مقاله قصد آشنایی شما با موضوع سئو منفی سایت را داشتیم و راهکارهایی هم ارائه دادیم. اگر در مورد Negative SEO تجربه ای دارید و یا پیشنهادی حتما در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

Hummingbird Algorithm

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه مرغ مگس خوار دقیق‌‌ترین و سریع‌‌ترین الگوریتم گوگل، بعد از الگوریتم پاندا و پنگوئن، در سال ۲۰۱۳ است. مرغ مگس خوار برای بهبود نتایج جستجو

الگوریتم پیج رنک چیست

الگوریتم پیج رنک چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه Page rank به معنای رتبه صفحه است و در واقع امتیازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل می‌شود. پیج رنک در واقع الگوریتمی است