زامبی پیج چیست؟ روش شناسایی و رفع آنها

زامبی پیج چیست؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه

در این مقاله قصد بر آن است که درباره زامپی پیج‌ها صحبت کنیم. می‌خواهیم شما را با انواع زامبی پیج آشنا کنیم و به شما دلیل به وجود آمدنشان را بگوییم. البته مطالب کاملی نیز درباره تاثیر زامبی پیج‌ها بر سئو ارائه خواهیم کرد. خب برای شروع بهتر است بدانیم زامبی پیج‌ها یا صفحات زامبی چه صفحاتی هستند و تعریف دقیقی از انها داشته باشیم.

زامبی پیچ‌ها که اسمشان از بازی‌ها، فیلم‌ها و انیمیشن‌ها گرفته شده‌ است در واقعیت مثل مردگان متحرک هستند. نه همه ویژگی صفحات مرده و غیر فعال را دارند و نه همه ویژگی‌های صفحات فعال و پویا را. آنها برگه و صفحاتی هستند که نه فایده‌ای برای سایت دارند و نه هدفی را در پیش گرفته‌اند. این گونه صفحات برای کاربران، گوگل و ربات‌های گوگل هیچ ارزش و اعتباری ندارند و توجهی به آن‌ها نمی‌کنند.

انواع زامبی پیج‌ها و روش های یافتن آنها

شما با مفهوم و معنی زامبی پیج‌ها آشنا شدید. حال نوبت آن رسیده است که با انواع آن‌ها آشنا شوید. این نوع صفحات و برگه‌ها بر اساس ویژگی های مختلف این نوع صفحات به موارد زیر تقسیم می‌شوند.

سرعت پایین صفحات

صفحاتی که سرعت لود کمی دارند و ریسپانسیو نیستند

صفحات هر سایت به علت‌های مختلف می‌توانند سرعت کم یا زیادی داشته باشند. یکی از این دلایل می‌تواند حجم سنگین صحفه باشد. اما از تاثیرات سرعت لود پایین صفحات بخواهیم بگوییم، باید با این نکته شروع کنیم که سرعت کم بارگذاری صفحات با افزایش نرخ فرار کاربر شروع می‌شود. مورد دیگر این است که این گونه صفحات اصلا مورد علاقه ربات‌های گوگل نیستند.

اگر یک صفحه ریسپانسیو نباشد و نسخه دسکتاپ و گوشی دارای اختلافات و بهم ریختگی المان‌های مختلف باشند، باز هم گوگل تعامل خوبی با این گونه صفحات برقرار نخواهد کرد؛ بنابراین اگر سرعت لود یک صفحه کم باشد و صفحه مد نظر ما ریسپانسیو نباشد، ربات‌های گوگل ارتباط خوبی با این گونه صفحات برقرار نمی‌کنند؛ در نتیجه تجربه کاربری پایین خواهد آمد و به طبع شاهد کاهش ترافیک سایت خواهیم بود. در ضربه آخر نیز میزان بازدید از سایت به شدت کاهش پیدا می‌کند. به همین راحتی سئوی سایت شما ضربه بزرگی را متحمل می‌شود.

ربات گوگل یا گوگل بات (Googlebot) چیست؟
مطالعه بیشتر

صفحاتی که محتوای با کیفیت پایین دارند

اگر میزان و کیفیت محتوای صفحه‌ای در سایت شما پایین است باید بدانید خطر بزرگی کمین سئو و ترافیک و میزان بازید سایت شماست. این گونه صفحه با محتوای کم و بی‌کیفیت نشان از آن دارند که ساختار سایت شما اصلا قابل قبول و استاندارد نیست. البته این گونه صفحات نمایشی از یونیک نبودن محتوا نیز در پی دارند. صفحه‌ای که پوچ و بی هدف است، تعداد کلمات محتوایش کمتر از 300 کلمه است؛ بنابراین هیچ چیز جالبی را نمی‌تواند به کاربری ارائه کند و برای کاربر نمی‌تواند مفید باشد. به طور معمول این گونه صفحات هیچ گونه آپدیت و بروزرسانی را به خود نمی‌بینند؛ بنابراین عنوان زامبی پیج‌های برتر سایت را به خود اختصاص می‌دهند. این گونه صفحات به هیچ وجه سالم نیستند و می‌توانند به سایت شما از هر نظر ضربه وارد کنند؛ پس اقدام مناسبی برای حذف و یا ویرایش آن‌ها به عمل آورید.

صفحات ایندکس نشده

وجود صفحاتی که هنوز در گوگل ایندکس نشده‌اند

صفحاتی که در گوگل ایندکس نشده باشند و اصطلاحا نو ایندکس (No Index) باشند برای گوگل ارزش و اعتباری ندارند و به مرور زمان به زامبی پیج تبدیل می‌شوند.

سایر صفحات زامبی یا زامبی پیج‌ها در سایت

  • صفحات دسته بندی محصول یا مقاله بدون محتوایی
  • صفحاتی که برای سئو سایت ارزش ندارند مثل صفحه تشکر از مخاطب بعد از خرید، صفحه خرید، پنل کاربری مخاطب و…
  • صفحاتی که محتوای آنها سئو نشده
  • صفحاتی که به دلیل اعتبار پایین شان بازدید کمی دارند
  • صفحات خیلی قدیمی سایت که دیگر بازدیدی از گوگل ندارند
  • صفحات یتیم
  • لینک‌های شکسته
  • صفحات 404
سئو منفی چیست؟ ۷ راهکار مقابله با Negative SEO
مطالعه بیشتر

چگونه زامبی پیج‌ها را شناسایی کنیم؟

شناخت این گونه صفحات کار نسبتا آسانی می‌باشد و عملکرد و پویا بودن یک صفحه کاملا قابل مشاهده وبررسی است. برای این کار می‌توانید با استفاده از سرچ کنسول، پلاگین وردپرسی یواست سئو (در صورتی که سایت شما وردپرسی است) بفهمید که آیا یک صفحه زامبی است یا در حال تبدیل شدن است. برای این کار بایستی موارد زیر را به دقت مورد بررسی قرار دهید:

  • مجموع بازدیدها
  • مشاهده صفحات منحصر به فرد
  • میانگین زمان بارگیری صفحه
  • نرخ بازگشت
  • نرخ خروج
  • سئو محتوایی
  • تعداد کلمات هر صفحه
  • تاریخ به روزرسانی‌ها
  • بررسی لینک‌ها

همان طور که بالاتر ذکر شد، برخی از این صفحات زامبی همان صفحات 404 هستند. برای شناسایی آن‌ها می‌توانید از نرم افزار screaming frog کمک بگیرید. البته گزینه‌های excluded در Coverage سرچ کنسول هم می‌تواند راه حل خوبی برای شناسایی این صفحات باشند.

روش از بین بردن زامبی پیج

چگونه صفحات زامبی در سایت را از بین ببریم؟

تا به این جای مقاله، با انواع صفحات زامبی آشنا شدیم و راه‌های شناسایی آن‌ها را بلد شدیم. حال وقت آن رسیده که دست به درمان این گونه صفحات بزنیم و با روش‌های مختلف جلوی بروز هر گونه مشکل را بگیریم. به طور کلی سه روش علمی و عملی برای حذف و از بین بردن صفحات زامبی وجود دارد که عبارتند از:

  • نو ایندکس کردن صفحات غیر ضروری
  • حذف زامبی پیج‌ها
  • درمان زامبی پیج‌ها

نو ایندکس کردن صفحات غیر ضروری

وجود صفحاتی مثل صفحه تشکر از مخاطب بعد از خرید، صفحه پنل کاربری، صفحه خرید، صفحه سبد خرید و امثالهم واجب است. اما در واقع زامبی پیج هستند. نه امکان حذف آنها هست و نه می‌توانیم آن‌ها را به حال خود رها کنیم. راه حل این است که این صفحات را نو ایندکس کنیم تا دور از چشم گوگل و ربات‌هایش بمانند

حذف زامبی پیج‌ها

شاید این روش مقداری بی‌رحمانه به نظر بیاید، اما گاهی از اوقات مثل هرس کردن یک درخت برای رشد و بهبود سئو سایت بسیار مهم و لازم است. پس از آن که صفحه زامبی را تشخیص دادید، در ابتدا آن را نو ایندکس کنید تا از دید گوگل خارج شوند. سپس بعد از یک الی دو هفته آن‌ها را از سایت خود حذف کنید و سپس آدرس آن‌ها را ریدایرکت کنید. همراه با این ریدایرکت کردن، نه تنها صفحه زامبی را به صورت حرفه‌ای از بین می‌بریم، بلکه از به وجود آمدن صفحه 404 جلوگیری می‌کنیم. اگر صفحه حذف شده اعتبار سئویی داشته باشد، این اعتبار سئویی نیز به صفحه مقصد منتقل خواهد شد.

الگوریتم کبوتر چیست؟
مطالعه بیشتر

درمان زامبی پیج‌ها

اگر صفحه به زامبی پیج تبدیل شده اما برای سایت بسیار ضروری و مهم است، کافیست دست به آپدیت و تغییر محتوا و بهینه‌تر کردن سطح سئوی محتوایی آن بزنید. بعد از آن که محتوای صفحه را آپدیت کردیم، برای ارتقای اعتبار آن، چند لینک داخلی به آن می‌دهیم و حتی شاید لازم باشد برای آن‌ها بک لینک بسازیم. در بررسی‌های بعدی ربات‌های گوگل کم کم اعتبار صفحه افزایش می‌یابند و حالت زامبی خارج خواهد شد و اعتبار منفی این گونه صفحات از بین خواهد رفت.

در آخر

مراقب باشید که زامبی پیج‌هایی را در آینده نسازید. گاها پیش می‌آید که یک فرد با این که از قوانین مربوط به زامبی پیج‌ها مطلع است اما با دست خود این گونه صفحات را می‌سازد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که نکات زیر را رعایت کنید.

  • تا قبل از اینکه در یک موضوع 3 محصول یا مقاله نداشته باشید، برای آن دسته‌بندی نسازید.
  • اگر با اصول سئو برچسب‌ها آشنا نیستید، به هیچ عنوان در سایتتان برچسب نسازید.
  • محتوا شما نباید کمتر از 300 کلمه باشد.
  • برای تولید محتوا، کپی کاری را فراموش کنید.
  • سرعت سایت‌تان را بهینه نگه دارید.
  • گاهی از اوقات محتواهای قبلی را آپدیت و بروزرسانی کنید.
  • به اصول سئوی محتوایی پایبند باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

Hummingbird Algorithm

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه مرغ مگس خوار دقیق‌‌ترین و سریع‌‌ترین الگوریتم گوگل، بعد از الگوریتم پاندا و پنگوئن، در سال ۲۰۱۳ است. مرغ مگس خوار برای بهبود نتایج جستجو

الگوریتم پیج رنک چیست

الگوریتم پیج رنک چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه Page rank به معنای رتبه صفحه است و در واقع امتیازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل می‌شود. پیج رنک در واقع الگوریتمی است