مرغ مگس خوار دقیقترین و سریعترین الگوریتم گوگل، بعد از الگوریتم پاندا و پنگوئن، در سال ۲۰۱۳ است. مرغ مگس خوار برای بهبود نتایج جستجو به کمک الگوریتم پاندا و پنگوئن آمده است که موجب افزایش کیفیت جستجوهای کاربران در گوگل شده است. در ادامه با روش کار این الگوریتم آشنا میشویم.
معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل (Hummingbird)
تا قبل از سال 2013 گوگل از الگوریتم کافئین برای جستجوهای کاربران استفاده میکرد. الگوریتم کافئین امکان جستجوی لایو را فراهم کرده بود و موتورهای جستجو به سرعت، تعداد خیلی زیادی صفحه را در فهرست خود بهروزرسانی میکردند؛ اما گوگل به دنبال روش مطمئنتری برای ارائه نتایج جستجوی کاربران بود. یکی از مهم ترین معیارهای گوگل برای بررسی و امتیاز دادن به سایت ها، محتوا بوده است. بر همین اساس تولیدکنندگان محتوا براساس کلمات کلیدی، محتوایشان را ارائه میدادند. به مرور زمان موتورهای جستجو گوگل متوجه افت کیفیت مقاله و محتواها شدند به همین دلیل الگوریتم مرغ مگس خوار پدید آمد که نتایج را دقیقتر، واقعیتر و باکیفیتتر انجام دهد. مرغ مگس خوار گوگل با استفاده از گراف دانش (google knowledge graph) و جستجوی معنایی (semantic search) عبارات جستجو شده را بررسی میکند. این الگوریتم در بهبود سئو سایت هم تاثیر زیادی دارد که در ادامه مقاله به آن میپردازیم.

تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل بر سئو چگونه است؟
با ارائه این الگوریتم، افراد هم چنان میتوانند محتوای باکیفیت تولید کنند و امتیازات بالایی کسب کنند؛ زیرا قواعد کلی تغییر نکرده است. مرغ مگس خوار گوگل، مطالب سایتها را با روشهای دقیقتر ارزیابی میکند. احتمالا مهمترین نشانههای تاثیر این الگوریتم روی سایت شما، کاهش ترافیک و به دنبال آن، کاهش میزان بازدید سایت است. بهترین راه برای مطلوب و بهینه کردن سایت با الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، تولید محتوای حرفهای و استفاده صحیح و به جا از کلمات کلیدی است.
علت نام گذاری الگوریتم مرغ مگس خوار
این پرنده آنقدر تند و سریع پرواز میکند که اصلا نمیتوانید حرکت بالهایش را ببینید. به همین خاطر گوگل این نام را برای الگوریتم جدیدش انتخاب کرد که مرغ مگس خوار بسیار سریع و تند، کلمات کلیدی و محتواها را بررسی میکند و مترادف آنها را هم تشخیص میدهد هم چنین به جز نشان دادن نزدیکترین نتایج به شما، محتواهایی که بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کردهاند را هم جریمه میکند.
تفاوت الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل با الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟
پنالتی شدن یکی از بزرگ ترین ترس های سئوکاران و مدیران سایت ها است. هدف گوگل از ابداع الگوریتم پاندا و پنگوئن گوگل، پنالتی کردن محتوای بیکیفیت بود، اما مرغ مگس خوار اینگونه نیست و معنای واقعی عبارت جستجو شده را در صفحات موجود بررسی میکند و محتوای مرتبط را به کاربر ارائه میدهد.

چگونه توجه الگوریتم مرغ مگس خوار را جلب کنیم؟
با رعایت این موارد میتوانید رتبه بهتری در صفحات نتایج جستجو داشته باشید:
بهینه کردن کلمات کلیدی: به جای این که از کلمه کلیدی مورد نظر به دفعات زیاد استفاده کنیم، از کلمات هم معنی یا مترادف آن استفاده کنیم.
بهینهسازی انکرتکستها: یعنی انتخاب Anchor Text ها به گونهای باشد که با کلمه کلیدی و محتوای سایت همخوانی داشته باشند .
نوشتن مقالات کوتاه: از نوشتن مقالات طولانی به تعداد زیاد صرف نظرکنید.
استفاده از تصویر و ویدئو: تصویر باعث جذب مخاطب میشود. برای بالا بردن جذابیت محتوا و مقالاتتان، از تصاویر و ویدئو استفاده کنید.
تولید محتوای متنوع: یکی از راه های پیشی گرفتن از رقبایتان، ارائه اطلاعات مفید به کاربران است. پس محتواهای موردنظرتان را در اندازه های مختلف تولید کنید.
استفاده از اسکیما: سیستم نشانهگذاری و نوعی میکرودیتا است که توضیحات پیشرفتهتری درباره محتوای صفحه به کاربران ارائه میکند. سایت شما در گراف دانش گوگل توسط کدهای اسکیما راحت تر شناسایی میشود و لینک دریافت میکند. در تصاویر، تاریخ انتشار، عنوان صفحه و… میتوانید از اسکیما استفاده کنید.
پیش بینی آینده الگوریتم مرغ مگس خوار
این الگوریتم در آینده پیش بینی میشود پیوند عمیقی با هوش مصنوعی برقرار خواهد کرد تا بتواند بهتر به پردازش زبان طبیعی بپردازد. این تکنولوژی در حال گسترش و رسیدن به جستجوهای صوتی است. هم چنین این تکنولوژی به اینترنت اشیا و گجتهای پوشیدنی هم خواهد رسید. شاید به نظر خندهدار برسد که شخصی با عینک خود صحبت کند اما این اتفاق در آیندهای نزدیک اتفاق خواهد افتاد و مثل مکالمات تلفنی، امری عادی برای جهانیان خواهد شد.

آیا مرغ مگس خوار از جستجوی محلی استفاده میکند؟
وقتی کاربران عبارت موردنظر خود را در گوگل جستجو میکنند، مرغ مگس خوار با استفاده از دو بال خود، (گراف دانش و جستجوی معنایی) دقیقترین و مرتبطترین نتیجه را به کاربر ارائه میدهد. به طور مثال اگر در شهر، دنبال پاساژ بگردید، پاساژهای همان شهر را به شما نشان میدهد.
آیا hummingbird از جستجوی صوتی استفاده میکند؟
برای انجام یک جستجوی صوتی دقیق و مشخص، گوگل باید جملات مختلف را به درستی درک کند. جستجوی صوتی یا Voice Search گام دیگر گوگل در جهت افزایش تجربه کاربری یا User Experience از طریق حرکت به سمت وب معنایی است.
در آخر
مرغ مگس خوار در سال 2013 پدید آمد و الگوریتمی است که مبتنی بر پنالتی نمیباشد. این الگوریتم سعی دارد هدف و مفهوم هر صفحه را درک کرده و با کمک جستجوی معنایی و گراف دانش معنایی، نتایج مناسب و دقیقی را به کاربران نشان دهد. استفاده از این الگوریتم فقط به جستجوهای مبتنی بر کلمات ختم نشده و درجستجوهای صوتی و اینترنت اشیا هم کاربرد دارد.