شرکت گوگل به عنوان یکی از بهترین شرکت های موتور جست و جو باید شرایطی را مهیا کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده میکنند در کم ترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. به روش ها و تکنیک هایی که برای بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو انجام میشود که هم در داخل (سئوی داخلی) و هم در خارج (سئوی خارجی) از وب سایت است، سئو میگویند.
به روزرسانی های مداوم الگوریتم های گوگل و موتورهای جست و جو برای رسیدن به بهترین نتیجه، باعث شده است که روش های سئوی سایت دائم در حال تغییر باشند. در این محتوا، برای شما الگوریتم های گوگل را که هریک وظایف مشخص و مهمی بر عهده دارند به طور خلاصه معرفی خواهیم کرد.

الگوریتم گوگل (باغ وحش مجازی) چیست؟
الگوریتم گوگل مجموعه پیچیدهای از الگوریتم ها است که به کاربران کمک میکند به پاسخ سوالات خود برسند. در واقع کل سیستم رتبه بندی گوگل از چند الگوریتم ساخته شده است که هرکدام با سیگنال های رتبه بندی مختلف در تمام طول روز فعالیت دارند و صفحات وب را بر اساس معیارهای خاصی رتبه بندی میکنند. هم چنین اکثر اسامی الگوریتم های ابتدایی گوگل از روی حیوانات گرفته شده بودند به همین دلیل بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل نامیدند.
آشنایی با نحوه کار الگوریتم گوگل
هر وب سایتی براساس موضوع، کلید واژه های مخصوص به خود را دارد. الگوریتم های گوگل، کلید واژه های مورد استفاده شما هنگام سرچ را پیدا میکنند و سپس بر اساس چند فاکتور هر صفحه را رتبه بندی کرده و به آن ها امتیاز میدهند. هر وب سایتی که رتبه بالاتری داشته باشد، در صفحه نتایج موتور جستجوی گوگل نیز بالاتر نمایش داده میشود. در واقع داشتن رتبه بالا در گوگل سبب بالا بردن حجم ترافیک و دیده شدن وب سایت می شود که در سال 2007 گوگل از مایکرو سافت به عنوان پر بازدید ترین سایت در فضای مجازی پیشی گرفت.
چطور از کلید واژه ها استفاده کنیم؟
الگوریتم گوگل در هر صفحه از وب سایت به دنبال کلید واژه ها میگردد. اما گاهی اوقات بعضی قسمت ها مهم تر هستند. به طور مثال به کار بردن کلید واژه در عنوان سایت یکی از مهم ترین قسمت ها نسبت به بقیه میباشد. تیترها سایزهای مختلفی دارند. کلید واژه ها در تیترهای بزرگ تر و با ارزش تر قابل مشاهده هستند و الگوریتم گوگل کلید واژه های موجود در سرفصل ها یا میان تیترها را سرچ میکند. هم چنین توجه به پراکندگی کلید واژه بسیار ضروری است. به همین دلیل نباید به صورت مفرط از کلید واژه ها استفاده کرد.
توجه به چه نکاتی باعث افزایش ترافیک وب سایت میشود؟
بسیاری از متخصصان سئو برای بررسی ترافیک وب سایت به سراغ موارد زیر میروند:
- اسپم بودن
- بررسی بک لینک ها
- الگوریتم های گوگل
بعد از خواندن این مقاله به اهمیت این مسئله پی میبرید و متوجه میشوید که الگوریتمهای گوگل یکی از مواردی است که باید به طور مداوم بررسی شود.

انواع الگوریتم های گوگل
بسیاری از الگوریتم هایی که از سمت گوگل معرفی میشوند تاثیر مستقیمی روی سئو و وضعیت ترافیک سایت شما دارند. به همین دلیل نیاز است که از آپدیت های جدید الگوریتم های گوگل باخبر باشید. در ادامه فهرست الگوریتم های گوگل را با هم میبینیم و درباره بعضی از آن ها توضیحاتی را خواهیم داد.
- الگوریتم پیج رنک
- الگوریتم رقص گوگل
- سند باکس گوگل
- الگوریتم هیلتاپ
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم تازگی محتوا
- الگوریتم ونیز
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم دزد دریایی
- الگوریتم EMD
- الگوریتم Page Layout
- الگوریتم گورخر
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم Payday Loan
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم موبایل گدون
- الگوریتم رنک برین
- الگوریتم موش کور
- الگوریتم فِرد
- الگوریتم مدیک یا طبی
- الگوریتم برت
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس
- الگوریتم E-A-T
- الگوریتم MUM

الگوریتم پیج رنک (Google PageRank Algorithm) سال ۱۹۹۸
پیج رنک جزو اولین الگوریتم های گوگل است که به بر پایه آن موتورهای جستجو، صفحات وبی که به هدف جستجوگر نزدیکترند را در رده های بالاتری نسبت به دیگران قرار میدهد. بر همین اساس هر سایتی که لینک های بیشتر و معتبرتری داشت، در رتبه های برتر قرار میگرفت. رتبه هر صفحه با اختصاص وزن به لینکی که به آن صفحه داده شده است به دست میآید که مقدار این وزن به کیفیت صفحهای که لینک در آن قرار گرفته بستگی دارد. به همین دلیل لینک های صفحات مهم تر وزن بیشتری میگیرند.

الگوریتم رقص گوگل (Google Dance) سال ۲۰۰۴
الگوریتم Google Dance را می توان از جمله الگوریتم های ناشناخته و تاثیرگذار دانست. این الگوریتم به میزان سرچ افراد و کلیک آنان بر روی محتوا وب سایت و زمان مصرف شده در آن، به شما رتبه و در نهایت امتیاز میدهد.
گاهی هم ممکن است رقص گوگل برای صفحهای که تازه ایجاد نشده اتفاق بیفتد. علت آن این است که گوگل به تازگی متوجه این صفحه شده و قصد دارد یک شانس برای گرفتن رتبه بهتر به این صفحه اختصاص دهد. یکی از اتفاقات عجیب در سئو، جهش های ناگهانی در رتبه بندی نتایج گوگل است که باعث بهبود جایگاه شما میشود. این تغییرات معمولا توسط الگوریتم رقص گوگل ایجاد میشوند و هدف آن ها بررسی میزان رضایت کاربر از آن صفحه است.

سند باکس گوگل (Google Sandbox) سال ۲۰۰۴
اگر سایت شما تازه تاسیس باشد ممکن است در سندباکس گوگل قرار بگیرید. در سال 2004، متخصصان سئو متوجه شدند که وب سایت های تازه راه اندازی شده، با وجود تلاش های زیادی که مربوط به سئو بود را انجام دادند، در چند ماه اول در گوگل رتبه خوبی ندارند.
با وجود اینکه محتواها مطابق با کلید واژه مناسب بودند گوگل آن ها را به رسمیت نمی شناخت؛ در حالی که سایت ها در یاهو به رتبهی خوبی رسیده بودند. درواقع هدف اصلی گوگل سندباکس این است که جلوی گرفتن رتبه مناسب صفحات شما را در همان ابتدای کار که صفحات ایندکس میشوند بگیرد. زیرا ممکن است اسپم باشد و نسبت به صفحات موجود دیگر، مرتبط نباشد. در نتیجه مدتی آن را در سندباکس قرار می دهد تا از صحت آن اطمینان حاصل کند.

الگوریتم تپه (Hilltop Algorithm) سال ۲۰۰۴
الگوریتم تپه جزو قدیمی ترین الگوریتم هایی هست که توسط گوگل ارائه شده است. در همان سال ها وقتی کاربر کلمهای را سرچ میکرد، ممکن بود آن کلمه نقطه اشتراک زیادی با موضوعات مختلف داشته باشد و گوگل نمیتوانست صفحه معتبر و درستی را در اختیار کاربر قرار دهد. در واقع هدف الگوریتم Hilltop شناختن صفحات معتبر در موتورهای جستجو است و نقش مهمی در رتبه بندی سایت ها دارد.

الگوریتم کافئین (Caffeine Algorithm) سال ۲۰۱۰
در سال 2009، گوگل اعلام کرد که الگوریتم کافئین یکی از مهمترین الگوریتم های تاریخ موتورهای جستجو خواهد شد و در سال 2010 به شکل رسمی روانه بازار شد. در واقع این الگوریتم به Google امکان داده است تا داده ها را کارآمدتر کرده و آن ها را ذخیره کند. گوگل با استفاده از کافئین به جمع آوری داده ها و افزودن آن به صفحه فهرست در چند ثانیه را بدست آورد. درواقع Google Caffeine یک تغییر الگوریتم نیست، بلکه الگوریتم کافئین به گوگل اجازه میدهد صفحات بیشتری را در مدت زمان کم تری فهرست بندی کند.

الگوریتم پاندا گوگل (Panda Algorithm) سال ۲۰۱۱
الگوریتم پاندا یکی از شناخته شده ترین الگوریتم های گوگل است که وظیفه آن جلوگیری از کپی برداری، نوشتار، محتوای کم و محتوای تکراری و… میباشد. این الگوریتم با گزارش دادن اطلاعات به موتور جست و جوی گوگل از بالا اومدن سایت هایی با کیفیت ارزشی پایین و سایت هایی که مطالب را از سایت های دیگر کپی میکنند و در سایت خود به نمایش میگذارند به صفحه های اول گوگل جلوگیری میکند. هم چنین سایت هایی که این کار را انجام می دهند و توسط این الگوریتم شناسایی می شوند از طرف گوگل جریمه می شوند.

الگوریتم تازگی محتوا (Freshness Algorithm) سال ۲۰۱۱
در همان سال با استفاده از این الگوریتم اگر موضوعی در یک دوره داغ و ترند میشد یا یک رویدادی در حال اجرا بود کاربران راحت تر میتوانستند به مطالب مربوطه دست پیدا کنند. زیرا وظیفهی الگوریتم تازگی محتوا همان طور که از نامش پیداست این است که رتبه بندی را طوری تغییر میدهد تا محتوای تازه تر در بالای نتایج قرار بگیرد.

الگوریتم ونیز (Venice Algorithm) سال 2012
تا قبل از سال 2012 زمانی که یک جستجوی محلی در گوگل میکردید، فقط یک کادر در سمت راست با عنوان Google Places به شما نمایش داده میشد. ولی با توجه به اینکه جستجوی محلی کاربران روز به روز در حال افزایش بود، گوگل تصمیم گرفت که نتایج محلی را بهبود ببخشد و به همین دلیل نیز الگوریتم ونیز را معرفی کرد.
امروزه عبارتی مانند سوپر مارکت یا رستوران را جستجو کنید، نتایج محلی را مشاهده خواهید کرد. نتایجی که براساس موقعیت مکانی کاربران نمایش داده میشود. در واقع نمایش نتایج جستجوی محلی با توجه به جستجو و موقعیت مکانی کاربران وظیفهی الگوریتم ونیز است.

الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) ۲۰۱۲
سایت گوگل به قدرت و اهمیتی که بک لینک ها دارند امتیاز میدهد. در الگوریتم پنگوئن به بک لینک ها توجه بسیاری میشود، به این صورت هنگامیکه یک وب سایت به وب سایت دیگر لینک میدهد بک لینک ساخته میشود، زیرا باعث میشود افراد دیگری وارد وب سایت شوند.
هم چنین زیاد بودن تعداد بک لینک های طبیعی و باکیفیت جایگاه وب سایت را در نتایج جستجوی گوگل افزایش میدهد. در مقابل بک لینک های منفی باعث پایین آمدن ارزش وب سایت و قرار گرفتن در رده های پایین میشوند. به طور کلی این الگوریتم در سایت هایی بکار میرود که از بک لینک های غیر طبیعی استفاده میکنند و سعی دارند گوگل را فریب دهند.

الگوریتم کبوتر
این الگوریتم هم مانند الگوریتم ونیز بر سئوی محلی تمرکز دارد. در واقع عبارت جستجو شده توسط کاربر را بررسی میکند و اگر این عبارت به یک موقعیت مکانی یا کسب و کار محلی اشاره داشته باشد نزدیکترین و بهترین پیشنهادات را در اختیار او قرار میدهد.
جدیدترین الگوریتمهای گوگل کدامند؟
در حال حاضر گوگل حتی از قدیمیترین الگوریتمهای خود هم استفاده میکند. یکی از مهمترین و اثربخشترین الگوریتمهای حال حاضر، الگوریتم رنکبرین است. همان طور که گفتیم با استفاده از هوش مصنوعی گوگل، رفتار کاربران را پیشبینی میکند و بهترین نتایج را به او نشان میدهد.
کلام آخر
به تعریف الگوریتم گوگل پرداختیم و انواع آن ها رانام بردیم و تعدادی از آن ها را توضیح دادیم. الگوریتم های گوگل در واقع باعث ایجاد رقابت بین سایت ها و رتبه گرفتن آن ها هستند و در صورت ایجاد تخلف باعث افت رتبه سایت مورد نظر میشود.