ربات گوگل یا گوگل بات (Googlebot) چیست؟

ربات گوگل چیست
زمان مطالعه: 5 دقیقه

گوگل بات یا ربات گوگل، در واقع همان خزنده یا کرولر گوگل است. وظیفه گوگل بات این است که صفحات وب را شناسایی و آن‌ها ایندکس کند. گوگل بات (GoogleBot) نوعی خزنده است. در اصطلاح این گونه ربات‌های خزنده را کراولر می‌نامند. ربات گوگل صفحات وب را در میان میلیون‌ها دیتا و اطلاعاتی که در بستر وب تولید می‌شوند شناسایی می‌کند. تقریبا هر موتور جستجوگر یک ربات خزنده دارد. برای مثال Googlebot ربات گوگل است، Bingbot ربات بینگ و Alexa Crawler ربات آمازون الکسا می‌باشد.

 

گوگل بات چیست؟

در این قسمت قصد بر آن است که تعریف و وظایف ربات گوگل را برای شما شرح دهیم. گوگل یک برنامه توسعه را به نام ربات گوگل عرضه کرده که صفحات وب در اینترنت را کاوش می‌کند. گوگل بات با نام‌های دیگری همچون کراولر (خزنده) و اسپایدر (عنکبوت) نیز شناخته می‌شوند. این ربات وظایف بسیار مهمی برعهده دارد که دو مورد از مهمترین وظایف آن را در زیر بیان می‌کنیم.

ربات گوگل صفحات وب را برای یافتن لینک‌های جدید مورد کاوش قرار می‌دهند که تا حد ممکن محتوا و صفحات بیشتری را ایندکس کنند. دومین کار و وظیفه مهم این ربات این است که در مورد هر صفحه اطلاعات جدیدی را جمع آوری و سپس دیتابیس گوگل را بروزرسانی کند. برای مثال شما یک مقاله ایندکس شده را در سایت خود دارید و محتوای آن را آپدیت می‌کنید. پس از این آپدیت، ربات‌های گوگل به سراغ مقاله سایت شما می‌آیند و تغییرات را ثبت و مطالب قبلی در دیتابیس گوگل را آپدیت می‌کنند.

 

گوگل-بات

معرفی انواع ربات گوگل

گوگل ربات های مختلف و متعدد دارد که هر کدام از آن‌ها مسئولیت خاصی را در زمینه‌های مختلفی، بر عهده دارند. برای مثال ربات‌های AdSense وAdBot وظیفه دارند که تبلیغات را از نظر کیفیت به طور کامل بررسی کنند. برخی دیگر از ربات‌های گوگل مسئولیت بررسی تصاویر را بر عهده دارند. حتی گوگل بات‌هایی وجود دارند که، اپلیکیشن‌های اندرویدی را از نظر کیفیت و امنیت بررسی می‌کنند. یکی دیگر از گوگل بات‌های معروف، Googlebot News  است که به بررسی و دسته بندی انواع اخبار می‌پردازند.

over optimization چیست؟ و چگونه از بهینه سازی بیش از حد جلوگیری کنیم؟
مطالعه بیشتر

برخی دیگر از بات گوگل‌ها، سایت‌ها را از نظر قوانین سئو و محتوا بررسی و آن‌ها را با توجه به رقبا در نتایج گوگل دسته بندی می‌کنند. ربات‌هایی نیز در گوگل وجود دارند که به سایت شما خزش می‌کنند. خزش این دسته از ربات‌ها باعث می‌شود که گوگل از جزئی‌ترین موارد فنی سایت شما مطلع شود.

 

ربات گوگل چرا اهمیت دارد؟

ربات گوگل، به نوعی اصلی‌ترین ابزار تحلیل و بررسی همه سایت‌های موجود در دنیاست. همان طور که می‌دانید، گوگل محبوب‌ترین موتور جستجو در سراسر دنیاست. همین محبوبیت باعث می‌شود که اغلب سایت‌ها، حجم ترافیک زیادی را از گوگل دریافت کنند. با توجه به این مطلب، منطقی است که صاحبان مشاغل اینترنتی و سایت‌ها، فعالیت‌های سئویی خود را با قوانین گوگل منطبق کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود که شما نیز برای سئو سایت خود، طبق قوانین گوگل برنامه‌ریزی و عمل کنید.

گوگل، هدایت کاربران به سمت محتوای شما را طبق دو مورد انجام می‌دهد. در قدم اول باید مطلع شود که در سایت شما محتوایی وجود دارد. در وهله دوم نیز بایستی به اندازه کافی و وافی از سایت شما اطلاعات مفید داشته باشد. ربات گوگل با داشتن اطلاعات کافی از سایت شما، این که شما در چه جستجوهایی قرار دهد.

ربات گوگل در قدم اول وظیفه دارد که، همه صفحه‌ها، برگه‌های سایت شما را پیدا کند. سپس در گام بعدی در مورد آن‌ها به گوگل اطلاع دهد و اطلاعات مورد نیاز گوگل را ثبت کند. گوگل با توجه به این اطلاعاتی که ربات‌ها برایش جمع آوری می‌کنند، سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کنند. لازم به ذکر است که گوگل بات به صورت مستقیم مسئولیت ارزیابی اطلاعاتی که جمع آوری کرده است را به عهده ندارد. این امکان وجود دارد که ربات گوگل یا همان گوگل بات یک صفحه را بارها مورد خزش (کراول) قرار دهد.

جستجوی معنایی یا semantic search چیست؟
مطالعه بیشتر

به طور کلی، گوگل بات تاثیر مهم و عمیقی در افزایش تعداد ورودی‌های سایت شما از طریق گوگل دارد. هر چقدر تعداد دفعات بازدید و خزش گوگل بات از صفحات سایت شما بیشتر باشد، سرعت رشد و رتبه سایت شما در گوگل بهتر خواهد بود؛ بنابراین اگر قصد دارید که تعداد بازدیدکنندگان سایت خود از طریق گوگل را افزایش دهید، بهتر است شرایط را برای خزش این بات به صفحات سایت خود فراهم کنید.

Googlebot

سایت خود را برای گوگل بات بهینه کنید

بایستی بدانید که دیر یا زود گوگل بات سایت شما پیدا خواهد کرد؛ بنابراین از نظر تئوری هیچ اجباری برای شما وجود ندارد که کار خاصی را ترتیب دهید. نکته‌ای که وجود دارد این است که شما با طی مراحلی قادر خواهید بود که سرعت کراول گوگل بات به صفحات سایت خود را افزایش دهید. همه این مراحل در واقع همان سئو هستند. حتما شما بهتر مطلع هستید که سئو استراتژی و تکنیک‎‌های مختلفی دارد. در ادامه با برخی از این تکنیک‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

1.در قدم اول از این مطلع شوید سایت شما برای گوگل بات قابل روئیت است. شما به سادگی می‌توانید از طریق تنظیمات وردپرس این کار را انجام دهید.

2.گام بعدی این است که لینک‌های nofollow را در سایت خود به حداقل برسانید. البته اگر لینک nofollow در سایت شما نباشد که بسیار بهتر است. هیچ گاه از لینک‌های نوفالو در لینک سازی داخلی استفاده نکنید. این گونه لینک‌ها، به کراولرهایی مثل گوگل بات اعلام می‌کنند که دنبال منابع آنها در سایت شما نگردند.

سندباکس گوگل چیست؟ آموزش خروج از سندباکس
مطالعه بیشتر

3.برای سایت خود یک نقشه سایت یا همان سایت مپ بسازید. شما با این کار به کراولرهایی مثل گوگل بات می‌فهمانید که سایت شما دارای چه صفحات و اطلاعات کلیدی و مهمی است. با بودن سایت مپ دسترسی گوگل بات به سایت شما آسان‌تر خواهد شد. نقشه سایت شما باید به گونه‌ای باشد که برای گوگل قابل فهم باشد. اگر سایت شما وردپرسی است، شما می‌توانید با کمک افزونه‌های مختلفی نقشه سایت خود را بسازید. دو افزونه XML Google Sitemap و Yoast SEO می‌توانند، به شما در ساخت نقشه سایت کمک خواهند کرد.

4.کار بعدی این است که از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید. در گوگل سرچ کنسول، ابزارهای مختلف و کاربردی برای شما وجود دارد. برای مثال شما با استفاده از سرچ کنسول می‌‌توانید نقشه سایت خود را ثبت کنید. با این کار ربات گوگل زودتر از همیشه سایت شما و صفحات آن را پیدا خواهد کرد.

5.بروز رسانی محتوای مطالب بلاگ و برگه ‌سایت، می‌تواند میزان و تعداد دفعاتی که گوگل بات به سایت شما سر می‌زند را افزایش دهد؛ بنابراین در تقویم محتوایی خود حتما زمانی را برای آپدیت محتوای‌های خود در نظر بگیرید.

 

سخن پایانی

گوگل بات یک ربات کوچک و محصول شرکت گوگل است. در صورتی که محتوای جدید را به سایت خود اضافه کنید یا محتوای قبلی خود را آپدیت کنید، تعداد دفعات بازدید این ربات از سایت شما بیشتر خواهد شد. البته ایجاد تغییرات فنی نیز در افزایش تعداد دفعات بازدید این ربات از سایت شما بیشتر خواهد شد. به این ترتیب رتبه سایت شما در گوگل بر اثر افزایش تعداد خزش‌های گوگل بات به سایت شما بهتر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

Hummingbird Algorithm

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه مرغ مگس خوار دقیق‌‌ترین و سریع‌‌ترین الگوریتم گوگل، بعد از الگوریتم پاندا و پنگوئن، در سال ۲۰۱۳ است. مرغ مگس خوار برای بهبود نتایج جستجو

الگوریتم پیج رنک چیست

الگوریتم پیج رنک چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه Page rank به معنای رتبه صفحه است و در واقع امتیازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل می‌شود. پیج رنک در واقع الگوریتمی است