اسپم اسکور چیست؟ 5 راهکار کاهش spam score سایت

اسپم-اسکور-چیست؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه

برای این که چه ما و چه گوگل قدرت و اعتبار یک سایت را بتوانیم بسنجیم از شاخصه‌های مختلف می‌توانیم استفاده کنیم. از جمله این شاخصه‌ها می‌توان به اعتبار دامنه (DA) گرفته تا نرخ اعتماد و حتی اعتبار صفحه (PA)  اشاره کرد. اما یک شاخصه نسبتا متفاوت وجود دارد که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. این شاخه اسپ اسکور یا SPAM SCORE است.

SPAM SCORE  یکی از آن شاخصه‌هایی است که هنگام بررسی و آنالیز سئو سایت‌ها، باید به آن توجه کرد. دلیل اهمیت اسپم اسکور نیز این است اطلاعات مهمی را در اختیار ما و شما قرار می‌دهد. در این مقاله با اسپم اسکور و راه‌های کاهش آن را با هم فراخواهیم گرفت. البته شما با نحوه محاسبه نرخ اسپم سایت نیز در این مقاله آشنا خواهید شد.

 

اسپم اسکور چیست؟

اگر قرار باشد اسپم اسکور را توضیح دهیم، بایستی بگوییم در واقع اسپم اسکور میزان رفتار خطرناک هر سایت است. هر چقدر نرخ اسپم اسکور سایت شما بالاتر باشد، این مفهوم را منتقل می‌کند که شما حین سئو، رفتارهای خطرناکی را انجام داده‌اید. برای مثال بک لینک با ارزش و اعتبار پایین و تعداد بالا باعث افزایش نرخ اسپم اسکور می‌شود.

نحوه محاسبه اسپم اسکور

نحوه محاسبه اسپم اسکور

نرخ اسپم اسکور به صورت دقیق به هیج وجه قابل سنجش توسط هیچ مرجعی نیست. اما مرجعی به نام MOZ چندین فاکتور را در نظر می‌گیرد و طبق آن‌ها اسپ اسکور سایت شما را بررسی و اعلام می‌کند. نحوه کار MOZ  برای بررسی نرخ اسپم اسکور مقداری پیچیده است. اما همان طور که گفته شد، MOZ طبق فاکتورهای خود اسپم اسکور سایت شما را اعلام می‌کند. سپس طبق همین نرخ اسپم اسکور، میزان درصد احتمال جریمه شما توسط گوگل را اعلام می‌نماید. برای مثال اگر اسپم اسکور شما 10 درصد باشد، طبق نظر MOZ، به احتمال 10 درصد گوگل شما را جریمه می‌کند. دلیل احتمال این جریمه، رفتار خطرناک شما حین سئو سئو سایت شماست.

 

چه رفتارهایی در افزایش اسپم اسکور موثرند؟

سایت MOZ رفتارهایی که از نظر گوگول می‌تواند باعث افزایش اسپم اسکور شوند را بررسی کرده است. این سایت به 27 سیگنال یا همان رفتار اشتباه که باعث افزایش اسپم اسکور می‌شوند رسیده که آن‌ها را در ادامه ‌می‌خوانید.

سندباکس گوگل چیست؟ آموزش خروج از سندباکس
مطالعه بیشتر

1.تعداد صفحات کم

2.پسوند دامنه

3.اندازه و طول دامنه

4.وجود عدد در دامنه

5.استفاده از فونت های نامناسب در سایت

6.استفاده نکردن از ابزار گوگل تگ منیجر

7.وجود نداشتن تبلیغات دو مرحله ای

8.لینک به شبکه اجتماعی لینکدین

9.شماره تلفن‌های تقلبی

10.وجود آدرس ایمیل

11.SSL سایت

12.متاتگ کلمات کلیدی

13.بازدید پایین

14.استفاده از  non-local rel=canonical

15.عناوین کوتاه یا بلند

16.متای توضیحات کوتاه یا بلند

17.استفاده از متاتگ کیورد بلند

18.نماد FAVICON

19.Facebook Pixel

20.لینک‌سازی غیر طبیعی

21.دامنه‌های نامرتبط

22.تعداد لینک بالا نسبت به محتوا

23.وجود حروف صدادار در دامنه

24.وجود خط تیره در دامنه

25.URL های نامناسب

26.وجود کلمات مسموم

27.لینک به خارج با کلمات مسموم

 

چطور spam score سایتم را بررسی کنم؟

اگر بخواهیم اسپم اسکور سایت خود را بررسی کنیم کافیست به صفحه  link-explorer در سایت MOZ مراجعه کنیم. کادری را در وسط صفحه مشاهده می‌کنیم که می‌توانیم آدرس سایت خود را در آن وارد نماییم. سایت MOZ نرخ اسپم اسکور سایت شما را بررسی و ارزیابی می‌کند. نرخ اسپم اسکور سایت شما پس از آنالیز و محاسبه در قسمتی از صفحه سایت  MOZ، با نام Spam Score به صورت درصد قابل مشاهده خواهد بود. نکته جالب برای همه این جاست که شما قبلا بدون نیاز به ثبت نام در سایت موز و بدون حتی ثبت نام می‌توانستید از این ابزار استفاده کنید. اما اکنون لازم است که حتما در این سایت ثبت نام کنید. البته گفتنی است که این صفحه برای کاربران ایرانی در دسترس نیست و بایستی از روش‌های دور زدن تحریم‌های اینترنتی مثل VPNها و یا VPSها استفاده کنید.

امتیاز اسپم اسکور سایت

امتیازات MOZ درباره اسپم اسکور به چه معناست؟

طبق آن چه که خود MOZ بیان کرده است، امتیازات به سه دسته تقسیم می‌شوند که به ترتیب عبارتند از:

1.امتیاز 0 تا 30 درصد

2.امتیاز 30 الی 60 درصد

3.امتیاز 60 درصد به بالا

در صورتی که امتیازی در حدود 0 الی 30 درصد دارید، باید بگوییم که جای نگرانی نیست و تقریبا همه چیز رو به روال است. اما اگر امتیاز سایت شما چیزی بین 30 الی 60 درصد است، در واقع زنگ هشداری است که برای سایت شما به صدا در آمده است و بایستی مراقب سیگنال‌های منفی سایت خود باشید. اگر امتیازی بیش از 60 درصد دریافت کردید، باید مراقب سایت خود باشید و همه چیز را بررسی کنید؛ زیرا در این حالت امکان و احتمال جریمه شدن شما توسط گوگل بسیار زیاد است.

تگ کنونیکال چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟
مطالعه بیشتر

 

آیا آمار Moz دقیق و قابل اعتماد است؟

معتقدیم که سایت Moz یک سایت قوی و معتبر در زمینه سئو و آموزش سئو و البته ابزارهای سئو است. اما این که آمار و آنالیز این سایت چقدر مطبق با معیارهای گوگل است هنوز بر کسی روشن نیست. این سایت آنالیزهای خود از سایت‌ها را طبق شاخص‌ها و ملاک‌های خود انجام می‌دهد. به طبع نتایج نیز به طبق آن ملاک‌ها خواهد بود. اما فعلا معتبرتر از ماز وجود ندارد.

 

چگونه اسپم اسکور را کاهش دهیم؟

در قدم اول بهتر است به سراغ 27 فاکتور Moz بروید و همه فاکتورها مثل SSL، لینک بالا در محتوا را بررسی و رعایت کنید. حال وقت آن است که به روش‌های اسپم اسکور واقعی بپردازیم. یعنی سیگنال‌ها و ملاک‌هایی که برای گوگل مهم است را در بررسی و سپس ایرادات را رفع کنیم. در ادامه 5 مورد از سیگنال‌های مهم در راستای اسپم اسکور را مرور می‌کنیم.

لینک سازی خارجی

مهمترین و اولین راه‌ کار برای کاهش نرخ اسپم اسکور این است که فرآیند لینک سازی خارجی سایت را بهینه کنیم. در ابتدا، بایستی لینک های بی کیفیت و زیادی را که به سایت شما را داده شده‌اند را DISAVOW کنید. با DISAVOW کردن این لینک‎‌ها، به گوگل می‌فهمانید و اعلام می‌کنید که این لینک‌ها را در رتبه‌بندی سایت شما تاثیر ندهد. شما با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول قادر خواهید بود که لینک‌های خارجی سایت خود را آنالیز کنید. حالا باید به سراغ ساخت بک لینک‌های قوی و مناسب و با ارزش بروید.

زامبی پیج‌ها را درمان یا حذف کنید

یکی از عوامل افزایش و سیگنال‌های افزایش اسپم اسکورها در سایت، وجود زامبی پیج‌ها یا همان صفحات زامبی است. زامبی پیج‌ها، صفحاتی هستند که محتوای کم، کپی شده و بی کیفیتی دارند. معمولا در این گونه صفحات، تعداد کلمات کمتر از 300 کلمه هستند. برای جلوگیری از افزایش نرخ اسپم اسکور، یا محتوای این صفحات را آپدیت کنید یا آن‌ها را حذف کنید.

سئو سایت چیست؟ + نکات طلایی برای افزایش رتبه سئو
مطالعه بیشتر

کلمات کلیدی لانگ تیل

تولید محتوا برای لانگ تیل کیوردها

اگر یک سایت تازه کار هستید و یا تعداد محتوای کافی در سایت خود ندارید، بهتر است شروع به تولید محتوا کنید. اما برای چه نوعی از کلمات کلیدی؟ باید بگوییم که شروع تولید محتوا برای کلمات کلیدی کوتاه، کاملا اشتباه است. شما بایستی برای کلمات کلیدی کوتاه‌تری شروع به تولید محتوا کنید. برای مثال، بجای این که برای “خرید موبایل” محتوا تولید کنید، برای “خرید موبایل شیائومی میانرده” محتوا نویسی کنید.

لینک به خارج

برای این که به گوگل بفهمانید که محتوای شما کیفیت و اعتبار بالایی دارد راه‌های زیادی وجود دارد. یکی از این راه‌ها، استفاده از قابلیت لینک دادن به خارج است. با این کار شما به گوگل می‌فهمانید که برای نوشتن تولید این محتوا از منابع معتبر و باکیفیت بهره‌ برده‌اید. در عمل به گوگل این سیگنال را می‌دهید که شما یک اسپمر نیستید.

توجه همیشگی به سئو منفی

در گام آخر به یکی از مهمترین موارد برای جلوگیری از افزایش اسپم اسکور می‌رسیم. سئو منفی، یک روش ناجوان مردانه برای پایین کشیدن رقبا در نتایج گوگل است. ممکن است شما نیز توسط رقبای خود مورد حمله و سئو منفی قرار بگیرید. برای مثال این امکان وجود دارد که رقبای شما برای سایت شما تعداد زیادی بک لینک با ارزش و کیفیت پایین خریداری کنند؛ بنابراین همیشه حواستان به سئو منفی از طرف رقبا باشد.

 

سخن پایانی

در این مقاله با مفهوم اسپم اسکور آشنا شدید. فهمیدید که سایت Moz چیزی در حدود 27 سیگنال را طبق نظرات گوگل در سایت شما بررسی می‌کند. سپس به شما امتیاز می‌دهد. مفهوم آن امتیازات این است که چند درصد احتمال دارد به علت نرخ اسپم اسکور شما را جریمه کند. آمار ماز دقیق نیست ولی تقریبا تنها مرجع معتبر برای سنجش نرخ اسپم اسکور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان